invisible hit counter

KAPCSOLAT>>


Kérje kollégáink tanácsát!
06/70 940-6326

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.A tanulás egy élethosszig tartó folyamat, nem fejeződik be a középiskola, főiskola vagy az egyetem után!


Legtöbbünknek mégis az általános iskolától elkezdve különféle problémái, nehézségei vannak a tanulás elsajátításával.

Ennek több oka van, itt hármat emelnék ki:

  • Az egyik, hogy nem tanítják meg az iskola kezdetén a gyerekeket tanulni. Nincs olyan óra, ami a tanulással foglalkozna, mondjuk az általános iskola első osztályában.
  • A másik ok a nem megfelelő oktatási módszerek használata a tanárok részéről. Ami tulajdonképpen érthető, hiszen őket sem tanították meg tanulni, és sokszor elég nyilvánvaló, hogy tanítani sem. Egy tanítóképző főiskola vagy egy egyetem nem garantálja azt, hogy az onnan kijövő tanárok képesek lesznek tanítani, gyerekeket vagy felnőtteket oktatatni.
  • A harmadik ok a túlbonyolított, nem megfelelő tankönyvek használata. Melyeket olyan emberek írtak, akik valószínűleg értették azt, amit leírtak, de azt nem tudták elképzelni, hogy egy gyermek nem tudja könnyen megérteni azt. Sokszor egy-egy általános iskolai könyv úgy néz ki, mintha egyetemi professzoroknak, de legalábbis egyetemi hallgatóknak készült volna. Ilyen könyvekből elég nehéz bármit is könnyen megtanulni.

Eléggé sajnálatos tény az, hogy az utóbbi évtizedben az iskolai oktatás színvonala jelentős mértékben romlott. Mindezt egy tanuló, aki iskolába jár, nem is biztos, hogy érzékeli. Csak azt veszi észre, hogy nehezen megy neki a tanulás, nem megy a fejébe a tanagyag, és rossz jegyeket szerez, akár bukásra áll több tantárgyból, romlik a magaviselete. Ilyenkor a szülők egy része szinte pánikszerűen keresni próbál valami gyors megoldást.

Szülőként legtöbbször alternatív módszereket kell találnunk arra, hogy a gyermekünket megtanítsuk vagy megtaníttassuk tanulni.
Mivel találkozhat Ön a tanulási nehézségek kezelése terén?

Sokszor javasolják azok a tanárok, akik nem tudják kezelni a gyermekünket, hogy vigyük el pszichológushoz vagy nevelési tanácsadóhoz. Ezek NEM hatékony "megoldások". Amennyiben egy rosszindulatú pszichológussal, pszichiáterrel találkozunk, akkor még úgymond "megfelelő" gyógyszereket is felír a gyermekünknek a hiperaktivitás vagy épp ellenkezőleg, a depresszió "kezelésére".

Ezek sajnos csak kitalált nevek és kitalált betegségek, és azzal, hogy tudatmódosító "gyógyszernek" nevezett drogokkal tömjük tele a gyermekünket, nem előre, hanem hátrafelé megyünk a tanulási nehézségek kezelése terén.

Mit gondol Ön? Egy jól ledrogozott, elkábított gyerek képesebb lesz jobban felfogni a tananyagot, mint egy szellemileg ép? Szerintem nem!

Vannak, akik valamilyen mozgásterápiával szeretnék kezelni a gyermekek vagy felnőttek tanulási nehézségeit. Ez egy fokkal jobb, mint a gyógyszeres kezelés. Mindezek mellett nekem elég viccesen hangzik, hogy valaki jobban fog tanulni attól, ha ugróiskolát vagy tornagyakorlatokat végez. Úgy gondolom, hogy ezek az emberek nem tudtak jobbat kitalálni, ezért ezt próbálják meg eladni kezelés gyanánt.

Jó, ha tudja, hogy szinte bármiféle "kezelés" a tanulási problémákkal küzdő tanulók hozzávetőlegesen 22 százalékánál valamilyen eredménnyel szolgál. Mi van a többi 78 százalékkal? Amit mi ajánlunk, az a képzés képes kb. a tanulók 80-90 százalékánál tartós eredményeket elérni.
Van megoldás a tanulási nehézségek és tanulási problémák kezelésére!

Meg lehet tanítani egy gyermeket vagy egy felnőttet is tanulni!

A "Hogyan Tanuld Meg" tanfolyam főként gyermekeknek, 8 éves kortól ajánlott, de elvégezhetik felnőttek is. A tanulási tanfolyam hossza kb. 10-15 óra, függ a tanuló haladási sebességétől.

12-14 éves kortól a Tanulás Alapvető Kézikönyve tanfolyamot ajánlom, ez sokkal részletesebb, és több gyakorlaton keresztül tanítja meg a diákot hatékonyan tanulni.
Kinek lehet haszna a hatékony tanulás elsajátításából?

  • Tulajdonképpen bárkinek, akinek már eleve nehezen megy a tanulás, megtapasztalhatja a megkönnyebbülést és a könnyed tanulást.
  • Annak, akinek ténylegesen meg kell értenie a tanultakat, és használnia, alkalmaznia kell azokat.
  • Akinek tulajdonképpen nincsenek problémái a tanulással, csak hatékonyabban, kevesebb energiabefektetéssel, gyorsabban szeretne tanulni.

A hatékony tanulás elsajátítása:

E-mail: info@oktatas.ws
Kedves Erika!

Szerintem nagyon jó a nyelvtan oktatóanyag. Nagy segítség ez a diszlexiás gyermekemnek, mivel érthetően van benne elmagyarázva minden. Ilyen jó DVD-t én még nem is láttam.

Nándoriné Terdik Mária
Szülő


Kedves Erika!

Mind a nyelvtan könyvről, mind a DVD-ről csak igen pozitív dolgokat tudok mondani.
Nekem három unokám is használja, és igazán meglepődtek az iskolában, amikor a gyerekek igen egyszerűen és játékosan feleltek az órákon.

Szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki igen jó választást csinált, amikor megrendelte ezt az oktatóanyagot.

További sok sikert és sok vásárlót kívánok Önnek!

Tisztelettel,
Markella Anikó


Kedves Erika!

Kiváló a programjuk, csak gratulálni tudok. Igen ritka, értékes program, érthető magyarázattal. Nagyon bízom benne, hogy a most ötödikes kislányom tanulhat matekot 6. osztályban az Önök programjával.

Mindenkinek ajánlani fogom!

Tisztelettel,
Hamar Gabriella
2010.01.25.


Tisztelt Nagy Erika!

A gyermekemnek és nekem is azonos a véleményünk, számunkra érthető, világos, nagyon jó!!
Öröm volt látni arcán a vidámságot, az örömöt, miközben nézte, és látszott rajta, hogy tényleg érti, hogy miről van szó.
Nagyon nagy várakozással nézünk a hatodikos matek órák elé, és várjuk a 3-nál jobb jegyeket.

Tisztelettel:
Bencze Mária
Debrecen


Kedves Erika!

Elégedettek vagyunk a DVD-vel, jó a program és könnyen érthető.
Az unokám már halad felfelé, mióta használjuk a DVD-t. Már nemcsak kettest hoz, hanem hármast is.

Tetszésemet kinyilvánítva, már a hatodikost is megrendeltem az unokámnak, reménykedve, hogy könnyebben megérti majd a feladatokat.

Munkájához további sikereket kívánok!

Üdvözlettel,
Kertiné Nagy Anna
2010.03.01.


Kedves Erika!

Legnagyobb fiam (8. osztályos, nagyon jó képességű tanuló) a fizika programot elvégezte a nyáron.
"Nagyon jól meg lehet mindent tanulni vele. A fizika vizsgám a mongol iskolában 93%-os lett. Az iskolában mintha direkt bonyolulttá tennék a fizikát, ez a program meg egyszerűen elmondja a lényeget, és kész." - Szelenge Anar Máté

Ehhez tudni kell, hogy a gyerekek ugyan itthon tanulnak magán-tanulóként, de Mongólia egyik legkeményebb iskolájában, a Szant 12 osztályos Iskolában vizsgáznak. Olyasmi, mint Budapesten a Fazekas Gimnázium lehet.

Szeretettel,
Szelenge Judit
Mongólia


Kedves Nagy Erika!

A nyelvtan DVD-t megkaptuk, aminek nagyon megörültünk. A kisfiamnak is nagyon tetszik. Főleg az, hogy a tanárnéni nem kiabál sohasem, és valahányszor megkérdezi, újból elmondja türelmesen. :)

Egyszóval nagyon klassz!

Czifra József
Szülő


Kedves Erika!

Mind a DVD, mind a könyv egy remek alkotás. Itt minden megtalálható. Sokszor több év anyagát kellett átlapozni, vagy a neten szörfözni ahhoz, hogy megtaláljuk, amit keresünk. Egyszerűen és érthetően van minden elmagyarázva.
A feladatok pedig nagyon hasznosak, mivel így egyből le is tudjuk mérni tudásunkat.


Köszönet érte!

Kovácsné T.Tünde


Szia Erika!

Ez a program úgy jó, ahogy van! Nagyon nagyon tetszik nekem, sőt a gyermekemnek is, aki mostanában csak ötösöket hoz nyelvtanból! Sokkal könnyebben tanulja meg a nyelvtan szabályokat!

Üdvözlettel,
Vargáné Bakó Edit
Varga Norbert(4/a)KapcsolatFőoldalRólunkAdatvédelmi nyilatkozat www.tantaki.huTantaki Blog
Sitemap